Nordic.JS, 18-19 september 2014

2014-10-02 / konferenser 3 min.

Inledning

JavaScript, JavaScript, JavaScript. :)

Nordic.JS är en konferens som handlar om JavaScript och kringliggande ämnen. Den hölls i år på Artipelag på Värmdö, Stockholm.

Kort om formatet:

Jag deltog i denna 18-19 september då jag ögonblickligen insåg att jag måste fara dit. Det här är mina bestående intryck baserat på de anteckningar jag gjorde.

Fikat bestod av morotskaka, toscarutor, kolapaj och äppelkaka. Det fanns såväl en dedikerad baristavagn som färskbryggt kaffe. Raster kunde avnjutas utomhus i skärgårdsmiljö eller inomhus vid någon bekväm sittplats.

Dag 1

Resan till Värmdö skedde med båt. Litet udda och mycket trevligt! På båten fanns en frukostpåse med en god macka, litet snålt tyckte vissa men precis vad jag behövde.

Väl framme på Värmdö kom de första intrycken av stället, Artipelag. Oerhört vackert är min sammanfattning. Scenen, som var lånad av en operaföreställning, var verkligen något extraordinärt.

Panorama av scenen, soundtrack: Pink Floyd - Marooned

När jag sökte efter en plats spelades Marooned av Pink Floyd (Spotify, Youtube). Föreställ er ... :)

Vad om föreläsningarna?

Lightning talks visade oss Beer.js och litet annat kul.

Lunchen var en utsökt historia (lax). Middagen ingick också - en burgare på Trädgården i Stockholm, som en del av Festen.

Dag 2

Lightning talks visade oss bland annat bättre optimering av assets (bilder, CSS och JavaScript) och en JavaScript-automatiserad klimatanläggning från en fjällstuga.

Den andra lunchen var även den utsökt (kyckling).

Sammanfattning

Bra fika, utsökt lunch, smart upplägg, underbara lokaler.

Den enskilt bästa upplevelsen jag haft som konferensbesökare. Jag kommer med glädje att åka på nästa etapp också. Nästa gång blir jag early-bird.

Ska jag hitta något att klaga på skulle det i så fall vara att ingen slängde upp en Node-prompt och livekodade i 30 minuter istället för att visa slides. Det hade varit awesome!

Några anser säkert att det var mycket fluff runtom som inte var strikt relaterat till JavaScript, men personligen hade jag inga problem med det då ingen session gick mig obemärkt förbi.

~