Om

Jag heter Anders Ytterström. Jag är webbutvecklare, hobbymusikant, linuxnörd, Dota 2-entusiast och hälsing bosatt i Östersund, Jämtland.

Pågående projekt

Tidrapportering suger! är en tjänst för att tidrapportera och visualisera tid.

holdr är PlaceKitten-klon för att hosta själv, med egna bilder (behöver inte vara katter).

PySmith, en port av MetalSmith till Python.

Det händer även att jag faktiskt bloggar på den här sajten också.

Tidigare projekt

Jag är en av fem grundare till Catahya.net, ett Fantasy- och SciFi-community som senare blev en SVEROK-ansluten förening. Mellan 2002 och 2007 hade jag såväl tekniskt ansvar för hemsidan som uppdrag i föreningens styrelse. [1]

Webcomicen Competent in All, excells in None bedrevs tillsammans med några vänner från 2006 till 2008. Heligt PHP-hack från start till slut.

När CSS3 började ta fart 2009-2010 löste jag allt prefixande med Sass och css3-sass-mixins, som numera kan ses som ett subset av (det betydligt mer kraftfulla) Compass[2].

2011 lät uidev-checklist frontend-tasks (HTML-validering, JS- och CSSlint, optimering av PNG ...) automatiseras med Apache Ant. [3]

Närvaro


  1. Hemsidans ASP-jox är numera portad till Wordpress. Jag förblir dock hedersmedlem. Jag är via Catahya även publicerad författare.

  2. Detta är mitt mest forkade repo på Github. Personligen har jag gått över till Less och autoprefixer för de sällsamma fall där vendor-prefix fortfarande behövs.

  3. Innan NPM (med understöd av Gulp och Grunt) blev de-facto byggsystem för webbrelaterade saker experimenterade vi alla inom automatisering av tråkiga uppgifter. Att göra det med Apache Ant är ingenting jag rekommenderar numera.

~

Anders Ytterström 2007-2015, CC BY-SA.